Pažintinė-edukacinė kelionė į Lenkiją (Veličkos druskų kasyklos-Krokuva-Zakopanė-pramogų parkas ,,Energylandia“)

  • Paskelbta: 2023-04-15
  • Kategorija: Išvykos

Pavasario atostogos – puikus metas keliauti. Progimnazijos 6-8 klasių mokinių grupė drauge su mokytojomis Audrone, Aina, Lina keturias dienas keliavo po kaimyninę Lenkiją. Pasirinktas maršrutas išties įspūdingas. Aplankytos Veličkos druskų kasyklos, senoji Lenkijos sostinė Krokuva, tikroji turistų Meka Zakopanė, didžiausias atrakcionų parkas Lenkijoje ,,Energylandia“.

 Veličkos druskų kasyklos veikė nuo XIII amžiaus, jos yra vienos seniausių druskos kasyklų Europoje ir yra įtrauktos į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Kasyklos sudarytos iš sudėtingos požeminių tunelių sistemos, siekiančios net 135 m gylį po žeme. Kasyklos požemius puošia įvairios skulptūros, koplyčios, bažnyčia, tyvuliuoja įspūdingo grožio dirbtiniai ežerai.

 Krokuva – vienas gražiausių Europos miestų. Praeityje miestas buvo vadinamas ,,antrąja Roma“. Krokuvos senamiestis ir Vavelio rūmai yra įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Vavelis – tai kalva ir architektūrinis kompleksas, buvusi Lenkijos karalių rezidencija. Ekskursijos pėsčiomis po miesto senamiestį metu yra galimybė aplankyti ir pasigrožėti įvairiais architektūriniais paminklais – barbakanas, senieji Šv. Florijono miesto vartai, paminklas, skirtas Žalgirio mūšio 500-osioms metinėms, Šv. Marijos bazilika, Šv. Barboros bažnyčia, miesto Rotušė, senoji prekyvietė Sukenica, Jogailos universiteto kiemeliai. Zakopanės miestelis įsikūręs gražioje ir jaukioje Tatrų kalnų masyvo papėdėje. Bevaikščiojant seniausia kurorto gatvele Kropuvka, kiekvienas gali pajusti spalvingą vietinių gyventojų folklorinę kultūrą ir tradicijas. Pakilus keltuvu į Gubalovkos kalną ( 1126 metrai), atsiveria fantastiška Tatrų nacionalinio parko panorama. Pasivaikščiojus pėsčiųjų takais ir pasigrožėjus stulbinančiais vaizdais, neprošal įsigyti įdomių kalniečių suvenyrų. 

Kelionės baigiamasis akcentas – apsilankymas pramogų parke ,,Energylandia“, kuris užima 70 hektarų plotą. Jame įrengtos trys zonos: Bajkolandia patiems mažiausiems, Šeimos ir Ekstremalioji. Be abejonės, labiausiai vilioja ir traukia Ekstremalioji zona, skirta patiems drąsiausiems. Patirtų emocijų ir įspūdžių aprašyti tiesiog neįmanoma, visa tai reikia pajusti patiems. Majų traukinukas pakelia į 33 metrų aukštį, Formulės 1 atrakcione lekiama 100 km/h greičiu, Vandens traukinuku pakilame į 60 metrų aukštį ir leidžiamės žemyn 110 km/h greičiu. Ekstremalių pojūčių mėgėjų laukia Zadra, Hyperion, Aqualantis, Abyssus. 

Tad ši kelionė buvo labai įdomi, įvairi, aktyvi, daug įspūdžių bei emocijų, suvenyrų, gražus bendravimas, naujos pažintys, šiltos ir jaukios draugystės akimirkos.

Autorius:
Audronė Kurpienė

Nuotraukos:
Audronė Kurpienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas