7- 8 klasių kūrybinių tiriamųjų darbų konferencija 2024

  • Paskelbta: 2024-03-01
  • Kategorija: Renginiai

   Nuo lapkričio mėnesio 22 dienos mūsų mokyklos 7- 8 klasių mokiniai aktyviai įsitraukė į tiriamąją veiklą. Grupelėmis ar po vieną jie atliko informatikos, fizikos, biologijos, chemijos, istorijos, technologijų tyrimus. Ko tik mokiniai netyrinėjo... Informatikos tyrimuose konstravo išmanųjį namą, valdomą telefonu, programavo termometrą ir tikrino, kaip vėsta arbata skirtingų medžiagų puodeliuose. Fizikos tyrimų metu aiškinosi, kaip veikia muzikos instrumentai, tikrino fizikinius dėsnius atlikdami įdomiuosius tyrimus. Chemijos tyrimuose išmoko gaminti naminį muilą, išbandė, kaip reaguoja valiklis „Kurmis“ su aliuminio folija bei ištyrė, kaip reaguoja geležiniai dirbiniai su rūgštimi (gal pavyktų išbalinti sidabrinę grandinėlę). Biologijos tyrimų metu patikrino, kaip sėklos reaguoja į alkoholį (sėklas galima palyginti su mūsų organizmu), mokėsi pasterizuoti pieną, susipažino su DNR, stebėjo krakmolo grūdelius. Per istorijos sociologinius tyrimus mokiniai daugiau susipažino su Naująja Vilnia: išsiaiškino, kokie seimo nariai buvo išrinkti mūsų rajone nuo 1992 metų bei sužinojo Naujosios Vilnios gyventojų nuomonę apie mūsų mikrorajono mokyklas.

   Įgyvendindami savo darbus jaunieji tyrėjai atliko įvairias praktines veiklas, gilinosi į mokslinę literatūrą, mokėsi išsikelti veiklos tikslą bei uždavinius. Drauge jie tobulino savo kompiuterinio raštingumo įgūdžius, ugdė kritinį mąstymą, lavino viešojo kalbėjimo įgūdžius.

   Visus šiuos tyrimus mokiniai pristatė vasario 29 dieną vykusioje kūrybinių tiriamųjų darbų konferencijoje.

   Dėkojame konferencijos dalyviams ir jų vadovams, kurie nuveikė milžiniškus darbus. Linkime ir ateityje plėtoti, auginti bei brandinti tvarias, inovatyvias ir kūrybiškas idėjas.

   Konferencijos vaizdus žiūrėkite žemiau.

Autorius:
Mantas Petraška, Audronė Kurpienė

Nuotraukos:
Audronė Kurpienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas